SALUT!

Bine ai venit pe blog-ul meu! Distractie placuta!

sâmbătă, 31 octombrie 2009

Happy Halloween, romane!


Nu am timp de scris acu despre aceasta zi deosebita, insa intentionez sa-mi fac! Pana una alta... distreaza-te cu marfa de import, modernule, ca eu ma duc la ateneu cu prietena mea! :D
LATER EDIT: M-am intors de la seara dansului grecesc si o sa-mi sustin afirmatia de mai sus, ca un roman in Romania ce sunt.
Daca ar fi sa fac o introducere pentru cele ce ma fac sa fiu impotriva acestei zile, as putea incepe cu perioada de demult, cand toate madammele si toti monsieurii o ardeau la modul frantuzesc, cu tot felul de cuvinte imprumutate de la colegii de uniune europeana de mai tarziu, francezii. Ba mai mult as putea intra in detalii cu al II-lea razboi mondial, unde romanii s-au dat dupa cum a batut vantul, si cu unii si cu altii. Dar nu o sa o fac, pentru ca ar trebui sa scriu prea mult si as pierde o seara frumoasa de sambata, in iasi.
Si ca face parte tot din aceeasi categorie, as aminti si de Valentine's Day/gay, pe care... multi, foarte multi dintre noi o sarbatoresc, recunoscand-o ca fiind ziua indragostitilor. Ma intreb, oare cati dintre noi stiu ca, aproximativ dupa 2 saptamani dupa aceasta Valentine's Day in stil american urmeaza DRAGOBETELE?
Iar Dragobetele este sarbatoarea noastra autohtona, echivalentul celei amintite mai sus!!! Atunci, de ce si una si alta?
Revenind la cazul in cauza, nu ma declar impotriva Halloween-ului ca atare, ci mai degraba a fenomenului de copiator fidel, al romanului. Pentru ca ce e al nostru e invechit si rau, deci, mai bine sa luam de la americani. Ca ei sunt mai moderni si mai puternici in promovare decat noi, fiind ei chiar la 15 mii de km departare.
Asa ca, prieteni, avem si noi obiceiurile noastre, foarte frumoase, chiar... Fac apel la cei mai open-mind si nu conservatori, cum m-ati putea voi cataloga dupa aceasta postare si va intreb iar ceva: oare cand o sa mearga americanii sau francezii cu ursul sau cu capra de Anul Nou? Sau mai ales... cand o sa traga buhaiul de coada, ca prin alte parti ale Romaniei?
In incheiere, o sa reproduc un motto dintr-o reclama si care suna CAM asa:
PENTRU CA ROMANIA VA CRESTE PRIN BUNT SIMT SI RESPONSABILITATE!
O seara buna!

Un comentariu:

Exprima-ti si tu parerile si/sau impresiile. Comenteaza acest articol.